Čekankový sirup je vyráběn z vlákniny kořene čekanky. Právě vláknina a poměrně vysoká sladivost je skvělá alterntiva k běžnému rafinovanému cukru. Sirup z čekanky obsahuje až o 95% méně cukru a polovinu méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly.
Vysoká sladivost a bohatý zdroj vlákniny.
Kromě náhrady za cukr můžete čekankový sirup použít, pokud se potýkáte s trávicími problémy. Má totiž dobrý vliv na tvorbu žaludečních šťáv. Sirup je vhodné sladidlo zejména pro ty, kteří pociťují potíže s trávením a zároveň hledají náhradu za běžný cukr.
Zdroj vlákniny
Čekanka je bohatá na vlákninu - inulin, která podporuje zdraví prospěšné bakterie v trávicím traktu.
Nízký glykemický index
Sirup je vhodný jak pro diabetiky, tak pro ty, kteří s nějakého důvodu chtějí nahradit klasický rafinovaný cukr, protože má nízký glykemický index (5).
Vysoká sladivost
Možná budete překvapení vysokou sladivostí sirupu, která je téměř shodná s medem.
Nízký glykemický index, vysoká sladivost. Vhodné i pro diabetiky
Čekankový sirup má velmi nízký glykemický index (5). To znamená, že nezvyšuje hladinu cukru tak výrazně jako cukr nebo jiná sladidla. Právě proto je čekankový sirup vhodný i pro diabetiky.