Clicky

BF
DE

BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml Španělský extra panenský olivový olej // * ES-ECO-001-AN certifikát

Levně BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml Španělský extra panenský olivový olej // * ES-ECO-001-AN certifikát

BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml Španělský extra panenský olivový olej // * ES-ECO-001-AN certifikát

279 Kč

BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml Španělský extra panenský olivový olej // * ES-ECO-001-AN certifikát je v e-shopu BrainMarket v kategorii léky a doplňky stravy za cenu 279 Kč. Všechny léky a doplňky stravy koupíte online v internetovém obchodě BrainMarket, kde máme další zboží od značky BrainMax Pure.

Značka:BrainMax Pure

Olej odrůdy Hojiblanca - prvotřídní olej s nízkou kyselostí

BIO extra panenský olivový olej pochází z oliv odrůdy Hojiblanca v Andalusii, která má perfektní klimatické podmínky pro pěstování těch nejlepších olivovníků. Z těch se za studena extrahuje olivový olej. Výsledkem této odrůdy a poctivých postupů výroby je olej s velmi svěžím, ovocným aromatem zelených oliv. BIO olivový olej Hojiblanca získal hned několik mezinárodních ocenění jako olej prvotřídní kvality. Jeho vysoká kvalita je certifikována značkou původu Estepa, která má nejnáročnější požadavky na kvalitu olivových olejů, které jsou na trhu k dostání. Vysoký kvalita je dána, mimo jiné, také velmi nízkou aciditou, neboli kyselostí, která je u tohoto oleje do 0,3%.

  • Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů.
  • Základní surovina těstovin, risotta nebo pest.
  • Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů.
  • Vhodný k restování.
  • Vynikající do dresingů a marinád.
hojiblanca produkt detail

Chuť a vůně oleje Hojiblanca

Olej Hojiblanca má velmi svěží vůni, plnou ovocných tónů zelených oliv a olivových listů. Chuť je vyvážená, lehce kořeněná a s jemnou hořkostí. Olej je ideální k přípravě zeleniny a grilovaných ryb.

hojiblanca olivy
Cévy olivový olej

Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém

Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenoly chrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi.

Řecký paradox - Polyfenoly pro zdravé srdce

Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přes vysoký příjem nasycených tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému.

recka kuchyne

Certifikace integrované produkce

Olej má i certifikaci integrované produkce, což znamená, že pěstování v olivovém háji probíhá s respektem a ohledem na životní prostředí. Jednoduše to znamená, že při pěstování olivovníkových plodin je brán zřetel na to, aby nedocházelo k znehodnocení půdy a aby bylo zaručeno udržitelné zemědělství v dlouhodobém horizontu.

olivovy olej hojiblanca
hojiblanca oceneni

Olej Hojiblanca se pyšní certifikací Estepa!

Certifikace Estepa stanovuje nejpřísnější požadavky co se týče kvality extra panenského olivového oleje na světě. Zahrnuje oleje vyrobené ve 13 městech Estepa (Sevilla) a Cordóba. Jde o území se starodávnou tradicí pěstování olivovníků, na půdě s ideálními klimatickými podmínkami, díky kterým mají olivové oleje z této oblasti svou autentickou chuť a jsou ceněny po celém světě.

Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality

Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, konkrétně mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označované jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací s použitím kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 27ºC, což umožňuje zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro zachování všech vlastností by měl být olivový olej skladován na tmavém a chladném místě, ideálně při teplotě 18ºC.

hojiblanca mechanicke postupy

Výživové hodnoty na 100 ml

Energetická hodnota 3700 kJ/ 900 kcal
Tuky 100 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 16 g
- z toho polynasycené tuky 8 g
- z toho mononenasycené tuky 76 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g

ES-ECO-001-AN certifikát

Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!

Složení:  Extra panenský olivový olej z odrůdy Hojiblanca*. *produkt z ekologického zemědělství. Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně. 

Země původu: Španělsko

Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Skladování: Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Hmotnost: 500 ml

Podobné zboží