Exkluzivně přinášíme tento zelený. Tento čaj je zpracováván s extrémní precizností, která je pro Japonce typická.
Jedná se o prvotřídní typ japonského zeleného čaje zpracovaný tradiční methodou, při níž fermentaci zabráněno jest nikoli parou, ale horkým vzduchem v kovové pánvi ("kama" v japonštíně pánev).
Hlavní přínosy pití pravého zeleného čaje:
silný přírodní antioxidant
zlepšuje kognitivní funkce
zpomaluje stárnutí mozku
snižuje riziko mrtvice
podporuje metabolismus a spalování tuků
posiluje kardiovaskulární systém
snižuje zánětlivost v těle
Dávkování: 1 čajová lžíce na 1,5 dcl vody
Doporučený návod na použití: 1. nálev: vodu nechte vychladnout na 70 - 80C, doba louhování 30 sekund - 1 minuta, nepřekračujte dobu louhování 2. nálev: vodu nechte vychladnout na 80C, doba louhování 1 - 1,5 minuty, nepřekračujte dobu louhování 3. nálev: vodu nechte vychladnout na 90C, doba louhování 2 minuty 4. nálev: zalijte vřelou vodou (100C), doba louhování cca 2 minuty, dle chuti čaje
Upozornění: Nikdy nezalívejte nový nálev vřelou vodou, došlo by ke spálení lístků.