® patentově chráněná obchodní značka společnosti Great Tea Garden s.r.o.
Čajová Zahrada - Ovocné čaje
K výrobě našich jedinečných směsí používáme ovoce a byliny, které jsou sušené procesem tzv. suchým mrazem - lyofilizace. Ovoce musí být sušeno v celku (aby se zabránilo částečnému spálení ovoce při mražení) a s velmi pomalým zvyšováním teploty. Proces ochlazování a sušení ovoce v celku zabere mnohem více času než je tomu u menších ovocných plátků. A navíc je zapotřebí mnohem více energie k dokončení tohoto procesu.
Ovoce i byliny si tak zachovávají důležitou čerstvost a hlavně uchovávají si až 90% všech svých vitamínů. Když si ovocný čaj připravíte, ovoce vypadá jako čerstvé a může ho si sníst.
Ovocné čaje pravidelně jednou za 14 dní dovážíme v potřebném množství.
Proto vždycky našim zákazníkům prodáváme čerstvé čaje.
Vždy 100% dbáme na to, aby byl ovocný čaj správně uchováván a skladován.
Čaj a historie
I když lze podle historických pramenů velmi těžko určit, kdy a kde začali lidé pít čaj, za pravlast lahodného trpkého moku je pokládána Čína, země s jedinečnou, téměř pět tisíc let dlouhou kulturní tradicí. Vynalézavost místních obyvatel obohatila svět o mnohé vymoženosti. Papír, papírové peníze, hedvábí, porcelán, knihtisk, střelný prach i buzolu tu začali používat o mnoho let dříve než v Evropě.
Kromě technických dovedností, originální filozofie, tradičního lékařství a vytříbeného umění se Číňané na plátno světového kulturního dění podepsali i jako vynikající kuchaři. Kuchařské knihy a recepty bez rozpaků sepisovali básníci, císaři i filozofové. Není tedy divu, že zde spatřil světlo světa i podivuhodný nápoj s osvěžujícími účinky, který se postupem času stal druhým nejrozšířenějším na Zemi. Tím prvním zůstala voda.
Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea
English
Black Forrest Cherry
Ingredients: hibiscus, currants (currants, seperating agent: vegetable oil), grapes, elderberries, chopped almonds, flavour, safflowers, cher- ry pieces. Cherry-marzipan-taste.
Italiono
Ciliegia della Foresta Nera
Ingredienti: Fiori di ibisco, uva passa di corinto (corinto, separatore: olio vegetale), uva passa, bacche di sambuco, mandorle tritate, aro- ma, cartamo, pezzi di amarena. Gusto di ciliegia e marzapane.
Deutsch
Schwarzwälder Kirsch
Zutaten: hibiskusblüten, korinthen (Korinthen, Trennmittel: pflanzli- ches Öl), Weinbeeren, Holunderbeeren, gehackte Mandeln, Aroma, Färberdisteln, Sauerkirschstücke. Kirsch-Marzipan-Geschmack.
Français
Cerise des bois-noir
Ingrédients: pétales de hibiscus, corinthes (raisins de Corinthe, antiagglomérant: farine de riz), grains de raisins, baies de sureau, amandes hachées, arôme, pétales de carthame, morceaux de gri- ottes. Goût de cerise et de pâte d’amande.