Clicky

BF
DE

Čajová zahrada China Jasmín Bai Mao Huo - jasmínový čaj Varianta: zelený čaj 1000g

Levně Čajová zahrada China Jasmín Bai Mao Huo - jasmínový čaj Varianta: zelený čaj 1000g

Čajová zahrada China Jasmín Bai Mao Huo - jasmínový čaj Varianta: zelený čaj 1000g

1 499 Kč

Čajová zahrada China Jasmín Bai Mao Huo - jasmínový čaj Varianta: zelený čaj 1000g je v e-shopu Cajova zahrada v kategorii zelený ochucený čaj za cenu 1 499 Kč. Všechny zelený ochucený čaj koupíte online v internetovém obchodě Cajova zahrada, kde máme další zboží od značky Čajová zahrada.

Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily. Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder. V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic. Jasmínový čaj - příprava Nejprve umístíme přiměřené množství jasmínového čaje do sítka, které umístíme do konvičky. Následně ho zalijeme vodou o teplotě přibližně 85 stupňů Celsia a necháme louhovat po dobu 2 až 3 minuty. Po uplnynutí tohoto času je čaj připravený k pití. Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin. Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj. Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.   Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea   English China Jasmin Bai Mao Huo Ingredients: Green tea, jasmine blossoms. This lovely jasmine scented tea comes from Fujian province. A possible translation could be “White Haired Monkey“. This description refers to the silvery, kind of twisted young tea buds used for this fantastic tea. Its flavour and scent is amazing and in China it is said to give ladies a certain beauty. Slightly rolled leaf with silvery tips, fine sweet flavour Italiono Chine Jasmin Bai Mao Huo Ingredienti: tè verde, fiori di gelsomino. Questo tè al gelsomino viene dalla provincia di Fujian. Una possibile traduzione del nome potrebbe essere “scimmia dal pelo bianco“, derivante dai giovani germogli fini argentati impiegati per questo tè. Il profumo ed il sapore sono sorprendenti ed in Cina si dice di questo tè che conferisca alle donne una certa bellezza. Foglia leggermente arrotolata con Tips argentati, aroma dolce. Deutsch China Jasmin Bai Mao Huo Zutaten: Grüner Tee, Jasminblüten. Dieser wundervolle Jasmintee kommt aus der Provinz Fujian. Eine mögliche Übersetzung des Namens könnte sein: „Weißhaariger Affe“, abgeleitet von den feinen, silbrig-jungen Teetrieben, die für diesen fantastischen Tee eingesetzt werden. Der Geruch und Geschmack ist beeindruckend und in China sagt man diesem Tee nach, er verleihe den Frauen eine gewisse Schönheit. Leicht gedrehtes Blatt mit silbernen Tips, zartsüßes Aroma. Français Chine Jasmin Bai Mao Huo Ingrédients: thé vert, fleurs de jasmin. Ce magnifique thé au jasmin provient de la province de Fujian. On pourrait traduire son nom par: “Singe à poils blancs“, provient des jeunes pousses de thé d’une fine couleur argentée que l’on utilise pour ce thé fantastique. L’odeur et le goût sont impressionnants et on dit en Chine de ce thé qu’il donne aux femmes une certaine beauté. Une feuille finement roulée avec des pointes argentées et un arôme doucement sucré.

Podobné zboží