Clicky

BF
DE

Čajová zahrada China Sencha - zelený čaj Varianta: zelený čaj 1000g

Levně Čajová zahrada China Sencha - zelený čaj Varianta: zelený čaj 1000g

Čajová zahrada China Sencha - zelený čaj Varianta: zelený čaj 1000g

1 499 Kč

Čajová zahrada China Sencha - zelený čaj Varianta: zelený čaj 1000g je v e-shopu Cajova zahrada v kategorii zelený čaj za cenu 1 499 Kč. Všechny zelený čaj koupíte online v internetovém obchodě Cajova zahrada, kde máme další zboží od značky Čajová zahrada.

Kategorie: Zelený čaj

Senča - zalévaný čaj, Sencha Tento čaj dobré kvality a svěží chuti je vhodný jak pro běžné, tak výjimečné příležitosti. Pěstuje se na otevřených plantážích a vše, od sběru po zpracování lístků, probíhá strojově. Na japonském trhu má naprosto dominantní pozici - tvoří více než 80% veškeré nabídky. Pěstuje se na mnoha plantážích v Japonsku, ale také v Číně - čínská Sencha. Existuje i forma čínské černé Senchy. Je podobná jako u klasického zeleného čaje Sencha s jediným rozdílem, že lístky jsou fermentované jako u černého čaje. V naší nabídce najdete senču s nejrůznějšími příchutěmi. Senča se vyznačuje až dva centimetry dlouhými smaragdově zelenými lístky ve tvaru plochých jehliček, podle kvality s větším či menším počtem zlomků. Lístky mají svěží, lehce trávovou vůni. Bledě zelenavý až žlutozelený nápoj jemné květinové vůně má chladivou a sladkou chuť na jazyku. U těch nejskvostnějších druhů může chutnat po sladkých mandlích.  Jak si Senchu připravit?  Pro přípravu 500 ml nálevu použijte 3 - 4 lžičky kvalitního sypaného čaje, který následně zalijte horkou vodou o teplotě mezi 75 až 85 °C. Optimální doba louhování představuje 2 až 4 minuty. A protože je čaj vícenálevový, můžete si ho dopřát hned několikrát za sebou. Čaj můžete popíjet za tepla i za studena. Pokud do nálevu přidáte pár kostek ledu, lžičku medu, pár kousků čerstvých nebo lyofilizovaných jahod a celou sklenici ozdobíte citronem, máte o skvělý osvěžující ledový čaj postaráno. Rozdílné druhy a tradice pití zeleného čaje V Číně se v dřívějších dobách při vaření čaje používaly čerstvě nasbírané lístky. V některých oblastech s nedostatkem jídla se čajové lístky smíchaly s rýží a daly vznik koláči, který se pak spolu s bylinkami, zeleninou a kousky masa použil na výrobu výživné polévky. Později se čerstvé lístky napařovaly a formovaly do malých stlačených koláčků nebo tablet, vysoušely a před přidáním do vroucí vody rozdrtily. Za dynastie Tang v letech 618 až 903 n. l. bylo běžné pít nálev ochucený cibulí, zázvorem, mátou, kousky pomeranče nebo solí. Šlehání práškového čaje v horké vodě v 10.–12.století šířili buddhističtí kněží. Většina zelených čajů, které se dováží do Evropy, pochází z Číny a Japonska. Čínské čaje se suší a tvarují bezprostředně po sklizni, například klasický Chun mee nebo malé srolované kuličky oblíbeného čaje Gunpowder. V Japonsku se lístky před tvarováním a sušením ošetřují parou. To jim dodává výraznější vůni, někdy až rybí chuť a více hořkosti, pokud jsou luhovány déle než 2-3 minuty. Mezi tradiční japonské zelené čaje patří hrubá a stonkovitá Bancha, tmavě zelené jehličky čaje Šejcha, pražená Hojicha a Genmaicha s typickým přídavkem pražené rýže. Drahé Gyokuro a také Matcha (práškový čaj na čajový obřad) jsou poněkud vzácnější. V Mongolsku se používají kostky zeleného čaje, které se před vařením rozdrtí na prášek a smíchají s mlékem a solí, v Maroku je zelený čaj základem pro tradiční mátový čaj s cukrem. Připravuje se ve vysokých zdobených konvicích, ze kterých se hotový z výšky nalévá do malých sklenic. Zelený čaj - Bílý čaj - Černý čaj Zelený čaj a bílý čaj se stejně jako černý čaj získává z čajovníku, avšak neprochází procesem fermentace (okysličování), takže při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Proto si čajové lístky zachovávají původní zelenou barvu. Co do chuti je zelený čaj více hořký než černý čaj díky většímu obsahu tříslovin. Bílý čaj je však mnohem jemnější. Vitaminy a minerální látky zůstávají beze zbytku uchovány. Z historie byl zelený čaj prý náhodně objeven čínským císařem a léčitelem Šen Jungem v roce 2737 před naším letopočtem. Několik lístků mu spadlo do nádoby s vroucí vodou, kterou pil z hygienických dovodů pouze převařenou, když odpočíval pod divokým čajovníkem. První čaj dovezený do Evropy (kolem roku 1610 Holanďany z Číny) byl právě zelený čaj. Objevení řízené oxidace a sušení čajových lístků do podoby černého čaje následovalo potřebu zajistit delší trvanlivost potřebnou pro přepravu do Tibetu, muslimských zemí a později i do Evropy s rozmachem čajového obchodu.   Složení a popis čaje - Ingredients and description of Tea   English China Green Sencha Finest China Sencha. The ideal tea for “green tea beginners“. It has an intense taste and a citruslike flavour. Italiono Cina Sencha verde Il Cina Sencha più raffinato. Il tè ideale per l’approccio con la magia dei tè verdi. Questo tè ha un gusto intenso ed un aroma agli agrumi. Deutsch China Grün Sencha Feinster China Sencha. Der ideale Tee für den Einstieg in den Zauber der grünen Tees. Dieser Tee verfügt über einen intensiven Geschmack und ein citrusartiges Aroma. Français Chine vert Sencha Le très fin Chine Sencha. Le thé idéal pour débuter dans la magie du thé vert. Ce thé dispose d’un goût intense et d’un arôme rappelant le citrus.

Obchod Cajova zahrada
Kategorie Zelený čaj
Značka Čajová zahrada

Podobné zboží