Georgia Ramon Haïti Mléčná Čokoláda 58% BIO je v e-shopu Čokolandia v kategorii Čokolády za cenu 180 Kč. Všechny Čokolády koupíte online v internetovém obchodě Čokolandia, kde máme další zboží od značky Georgia Ramon.
Haiti je ostrovní stát nacházející se na ostrově Hispaniola ve Velkých Antilách. Haiti se nachází v západní části ostrova a sousední stát Dominikánská republika ve východní části.
Před více než stoletím zahájila rodina Dufortů své aktivity v kávovém průmyslu. Rodina byla jedním z největších vývozců kávy na Haiti. V roce 1970 začala společnost pražit kávu sama a nyní je největší pražicí kávy na Haiti. V průběhu let pracovali, učili se a rostli společně se zemědělci a družstvy. Úsilí o kvalitu pomohlo zvýšit povědomí o hodnotě ovoce.
Se stejnou filozofií založila rodina Dufortů v roce 2014 novou společnost s pěstiteli kakaa. Rovněž by měli být schopni lépe rozpoznat hodnotu svého produktu a mělo by se také zvýšit ocenění konečného spotřebitele. Pod názvem „Produits des Iles SA (PISA)“ založili výrobní závod na severu Haiti, centru pěstování kakaa. Nejvzdálenější plantáž, která se nachází uprostřed pěti hlavních regionů, trvá maximálně tři hodiny jízdy autem.
Síť nyní zahrnuje více než 1 500 ekologických zemědělců, přičemž průměrná velikost plantáží je relativně malá a největší je jen jeden hektar. PISA podporuje zemědělce ve všech záležitostech, ať už jde o pěstování nebo nové vybavení, a zaměstnanci jezdí na plantáže šest dní v týdnu, aby si koupili čerstvé kakaové lusky. Za krátkou dobu dokázala PISA zvýšit průměrnou sklizeň a více než zdvojnásobit příjem kakaových farmářů.
Obsah kakaa: 58%
Složení: Haiti kakaová hmota, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, surový třtinový cukr.
Pokud není uvedeno jinak, všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství. DE-ÖKO-003 Zemědělství EU / mimo EU.
Odrůda kakaových bobů: Trinitario & Criollo
Aromatický profil: Mléčně krémová s jemnou ovocnou a ořechovou notou.
Prežení: střední
Broušení: 24 hodin
Konšování: Bez
Bezlepkový
Může obsahovat stopy ořechů
Společnost Georgia Ramon založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmannová v bonnské čtvrti Oberkassel. Kavárna s malou výstavní produkcí vybízela k posezení a ochutnávání.
Poptávka po dobré čokoládě každým rokem rostla. V Německu i na mezinárodní úrovni bylo možné na pultech najít stále více čokolád značky Georgia Ramona.
V roce 2017 byl její úspěch oceněn cenou "Nejlepší mezinárodní nováček" od Academy of Chocolate.
V listopadu 2020 byla štafeta předána mladší generaci.
Phillip Butzmann byl vyučený cukrář a certifikovaný čokolatiér (ZDS Solingen). Kromě několika stáží u různých výrobců čokolády z bobů vystudoval potravinářskou technologii na Vysoké škole aplikovaných věd v Ostwestfalen-Lippe se specializací na cukrářskou technologii.