V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou.
Mandarinková kůra zachovává sladkou chuť, aroma a částečně i vlhkost celého plodu, zároveň však nese stopy svíravé a hořké chuti. Při použití v kuchyni nedodává jídlu pouze své aroma, lehce nasládlou a pikantní chuť, ale například při přípravě masa urychluje jeho měknutí a dodává mu křehkost.
Způsob přípravy
Připravte si cca 1/4 litru vody na vývar a přidejte odměřené množství. Vařte asi 30 minut na mírném ohni. Vývar i s kousky je možné přidávat do jídel čínského charakteru, nebo využít jako nápoj zajímavé chuti.
Dávkování: Dle chuti, nejvíce však 10 g denně.
Obsah: 50 g
Upozornění
Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Není určeno pro děti do tří let. Skladujte v suchu a temnu při pokojové teplotě, mimo dosah dětí.
Krajina původu: Čína