elektrický sporák • energetická třída A • 4 varné zóny • objem trouby 65 l • sklokeramická varná deska • max. příkon 8900 W • 10 druhů ohřevu • 2krát duální kruhová varná zóna • funkce gril • funkce rozmrazování • 2 teleskopické výsuvy • ukazatel zbytkového tepla • otočné ovládání (zápustné knoflíky) • displej • 85x50x60 cm
Sporák do moderní kuchyně
Pořiďte si výkonného domácího pomocníka v podobě elektrického sporáku Romo RCV5012TX. Nadčasové nerezové provedení spolu s vysokým výkonem a technickou výbavou ocení zastánci moderních vychytávek. Dokonale rovný povrch tzv. Flat design dodává spotřebiči opravdu šmrnc.
Jednoduché ovládání tvoří ergonomické zápustné knoflíky. Součástí ovládacího panelu je také elektronický displej s časovačem a minutkou.
Duální varné zóny
Při vaření máte k dispozici sklokeramickou varnou desku HiLight se 4 výkonnými varnými zónami, z toho jsou dvě duální. Obě duální varné zóny lze zvětšit z 12 na 18 cm a tím zvýšit výkon každé z 0,6 kW až na 1,7 kW.
Zbylé dvě varné zóny o průměru 14,5 cm dosahují každá maximálního výkonu 1,2 kW.
Velká trouba s celou řadou programů
Ve spodní části spotřebiče naleznete multifunkční troubu o objemu 65 l, ve které připravíte velké množství oblíbených pokrmů. Během pečení máte na výběr z 10 pečicích programů. Využít tak můžete tři druhy grilu (běžný, zesílený a gril s ventilátorem), horkovzdušné pečení, běžné pečení, jejich různé kombinace a mnoho dalších variant. V nabídce nechybí ani uživateli oblíbené rozmrazování.
Přístup k jídlu a manipulaci s plechy vám maximálně usnadní 2 praktické teleskopické výsuvy.
Nízká spotřeba energie
Dvířka trouby jsou vybavena třemi vrstvami skla, které lze v případě potřeby snadno rozebrat a vyčistit. Na horní vrstvě navíc naleznete programového průvodce, který vám nastavení trouby velmi usnadní.
Velmi spokojeni budete také s energeticky nenáročným provozem spotřebiče, díky kterému se řadí do energetické třídy A. Spotřeba energie při běžném pečení činí 0,99 kWh a spotřeba během horkovzdušného pečení je 0,87 kWh.
V horkovzdušné troubě dochází díky ventilátoru k rovnoměrné distribuci horkého vzduch. Můžete tak péci více pokrmů najednou na více plechách současně. Pokrmy se nespálí a ani nedojde k vzájemnému prolnutí jejich chutí a vůní.
S využitím páry během pečení přípravy domácího pečiva získáte lesklý povrch připravovaných pokrmů a křupavější kůrku. Pečivo bude mít jemnou a chutnou texturu.
Gril je topná spirála umístěná v horní části trouby. Dnes je grilem zpravidla vybaven každý lepší sporák. Díky grilu je možno připravit pokrmy specifické chuti. Někdy takto bývá označena i funkce grilování u mikrovlnných trub.
Trouby jsou vybavené speciálními čisticími funkcemi. Zcela bez práce je pyrolytické čištění. Stačí pouze nastavit program čištění a teplota v troubě během procesu stoupne až na 500 °C. Během čištění dojde doslova ke spálení všech nečistot na prach. Následně je stačí už jen setřít. Další variantou je tzv. Aquaclean. Do trouby dáte pekáč naplněný půl litrem vody a aktivujete funkci čištění. Působením páry dojde ke změknutí nečistot, které se poté mnohem lépe odstraňují. Čištění také napomáhá katalytický povrch trouby. Na katalytických stěnách se nečistoty, mastnota ani tuk neusazují, a proto je stačí pouze otřít hadříkem.