POZOR: Tyčinky 1+2 ZDARMA míří do finále. Brzy bude vyprodáno. Tak nezmeškejte a moc děkujeme za pomoc v neplýtvání. Jste úžasní.

Coffeespot Guatemala Huehuetenango

Neohodnoceno
 
  • 1 z 3
 

Doba pro doručení prosím počítejte 3-5 dnů. Objednáváme každý den, vždy čerstvou kávu, přímo ve výrobě.

Jedna z nejoblíbenějších a nejlepších káv z Guatemaly.  Na její chuti je to znát – ucítíte v ní sušené broskve, mandle a čokoládu

Cena od 155 Kč bez DPH
od 174 Kč / ks
Kategorie Čerstvá káva, kávoviny a náhražky kávy
Zvolte variantu
Množství: 250 g Skladem - E-SHOP 174 Kč / ks
155 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem - E-SHOP 329 Kč / ks
294 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem - E-SHOP 629 Kč / ks
562 Kč bez DPH
   
 

Detailní popis produktu

Káva pěstována v oblasti Huehuetenango Highland se odlišuje od typického guatemalského chuťového profilu. Hueguetenango Highland je jedna ze tří vulkanických oblastí v Guatemale, které je uznávána asociací Anacafé. Zrnka této kávy se označují jako SHB (strictly hard beans) a jsou považována zrna špičkové kvality, která jsou pěstována v nadmořské výšce okolo 1500 metrů nad mořem.

Chuť sušené broskve, mandle, čokoláda
Druh 100% Arabica
Stupeň pražení 3 - Středně intenzivní Stupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň pražení
Kyselost Nízká
Cupping score 85
Země původu Guatemala káva
Metoda zpracování Plně promyté / washed, ruční sběr
Nadmořská výška 1400-2000m

O kávě

Hory Cuchumatanes, které definují topografii Huehuetenango, mají vápencovou půdu s relativně vysokým pH. Káva arabica může růst obecně v široké řadě kyselých půd od kyselých (pH4) až po neutrální (pH7). To je částečně vysvětleno rozpustností dusíku, jedné z nejdůležitějších makronutrientů kávy, která je nejlépe rozpustná v půdách s pH od 4 do 8.

Kyselost půdy určuje rozpustnost živin. Musí zůstat dostatečně dlouho rozpustné, aby mohly cestovat až ke kořenům rostlin. To zároveň ovlivňuje rozklad minerální horniny na prvky, které rostliny mohou k růstu využívat.

guatemala-kava

guatemala-kava

Káva rostoucí v oblasti Huehuetenango je pěstována v nejvyšší nadmořské výšce v zemi. Káva zde může růst až ve výšce 2000 metrů bez poškození mrazem a to díky teplým větrům, které přichází z mexických plání.

Kávová sklizeň probíhá od ledna do dubna. Pěstované odrůdy v této oblasti jsou Caturra, Catuai a Bourbon. Tato regionální směs byla vyprodukována různými drobnými zemědělci v oblasti Huehuetenango v severní Guatemale.

My spoléháme se na tým společnosti Unex, který pro nás vybírá tu nejlepší kávu z regionu. Členové Unex získávají vzorky od mnoha výrobců v celém regionu a vyhodnocují jejich kvalitu. V závislosti na této kvalitě se dohodnou na ceně. V závislosti na profilu a nabídnutém objemu může káva přejít do kategorie mikrolot, regionální výběr Huehuetenango nebo speciální regionální výběr Sierra Morena.

Tato regionální směs Huehuetenango je jemná, se sladkými ovocnými tóny a mírnou kyselostí. Snadno pomůže doplnit směs nebo vás přesvědčí jako jednodruhové espresso vyváženou sladkostí a kulatým tělem.

guatemala-kava1

Jak připravit kávu Guatemala Huehuetenango?

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou).

 

Jak kávu pražíme

Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.

Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.

Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.

Nakouknout do pražírny
Fotky
Foto

Jak kávu skladovat

Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.

Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: