Složení: Rýžová mouka, přírodní tapiokový škrob, sůl, kurkuma. Skladování: Skladujte na suchých místech odděleně od látek s výraznými pachy. Balení: 300 g Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit v osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky – pohankové, kukuřičné nebo rýžové. Rýžové těstoviny se těší stále větší oblibě. Díky lehké stravitelnosti a nepřítomnosti gliadinu jsou doporučeny jako strava pro nemocné s celiakií a alergií na lepek. Využití: Dají se, stejně jako těstoviny pšeničné, používat jako příloha, na zapečení nebo do salátu. Je několik forem těstovin a každý dává přednost něčemu jinému. Jeden špagetám, druhý vřetenům, nebo penne, všechny mají ale společné, jejich příprava je snadná a rychlá.