Clicky

BF
DE

Banány lyofilizovaná kolečka váha 100g

Levně Banány lyofilizovaná kolečka váha 100g

Banány lyofilizovaná kolečka váha 100g

99 Kč

Banány lyofilizovaná kolečka váha 100g je v e-shopu SvětPlodů v kategorii mrazem sušené ovoce za cenu 99 Kč. Všechny mrazem sušené ovoce koupíte online v internetovém obchodě SvětPlodů, kde máme další zboží od značky Svět plodů.

Značka:Svět plodů

Banán lyofilizovaný kolečkaInformace o produktuNejde o klasické banánové chipsy. Ty naše jsou totiž 100% plátky banánů bez použití cukru, oleje a jiných aditiv. Díky lyofilizaci se chuť, vůně a živiny vůbec nezměnily, akorát se vypařila voda. Banány byly vypěstovány, sklizeny a nakonec lyofilizovány. A jelikož se to vše odehrálo na jednom místě, zabránili jsme zvýšení uhlíkové stopy, a to nás nesmírně těší. Necháváme si je dovážet až Číny, kde místní pěstitelé vědí, jak správně banány pěstovat bez použití zbytečných chemických látek. TOP informace o lyofilizovaném banánuVšechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.Banány pěstovali bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.Lyofilizované ovoce je bez přídavku cukru a oleje.Banán je bohatý na hořčík, což pomáhá zmírňovat bolest hlavy a svalů.Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.Poznámka nákupčího„Banán je v Číně běžně pěstovanou plodinou, kterou jsou místní schopni správně zpracovat. Z toho důvodu jsme zvolili čínského dodavatele, protože plod nemusí putovat po celém světě, na jednom místě dozraje, pak ho sklidí, ručně ho oloupou a usuší. Proces je díky tomu natolik rychlý a efektivní, že banán nestíhá oxidovat, takže dostanete krásně světlý a zároveň plně zralý banán.Každý z nás už určitě doma narazil na přezrálý banán, u kterého nás nenapadlo, jak ho zpracovat, a proto putoval do koše. Na 1 kg sušené suroviny připadá 7 kg čerstvého banánu, chuť je koncentrovaná, nemění se a mnohem lépe se udržuje, takže již nevzniká žádný zbytečný odpad.“Jak se banány suší mrazem?Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Podobné zboží