Clicky

BF
DE

Meruňky lyofilizované váha 100g

Levně Meruňky lyofilizované váha 100g

Meruňky lyofilizované váha 100g

169 Kč

Meruňky lyofilizované váha 100g je v e-shopu SvětPlodů v kategorii mrazem sušené ovoce za cenu 169 Kč. Všechny mrazem sušené ovoce koupíte online v internetovém obchodě SvětPlodů, kde máme další zboží od značky Svět plodů.

Značka:Svět plodů

Meruňky lyofilizovanéInformace o produktuMeruňky máme v oblibě zejména v létě, kdy je sklízíme ve velkém, abychom je zavařili nebo z nich udělali džemy či dětské výživy. Nastane však zima a meruňky nikde. Proto jsme se je rozhodli usušit mrazem, abyste si na nich mohli pochutnat po celý rok. Jsou skoro jako čerstvé, protože chutnají, voní a vypadají stejně, akorát jsou bez vody, ale zato příjemně křupou. Pocházejí ze Srbska, kde je nechávají dozrát do poslední vteřiny, a proto jsou před vysušením krásně šťavnaté a sladké. Meruňky jsou pěstovány bez použití fytohormonů a jiných chemických látek. Ochutnejte evropskou kvalitu! TOP informace o lyofilizovaných meruňkáchStrom meruňka obecná pochází z Číny.Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemických látek.Lyofilizované ovoce bez přídavku cukru a jiných aditiv.Bohaté na provitamín A, vitamín C, draslík a fosfor.Poznámka nákupčího„Lyofilizované meruňky beru od srbských dodavatelů. Mají krásné oranžové plody a k udržení barevnosti se u nich nepoužívají siřičitany ani jiné přísady. Jsou křupavé, lehké a příjemně sladké. Na 100 gramů sušené suroviny je potřeba posbírat 650 gramů té čerstvé, která se následně umyje, zbaví jádra a nakrájí na měsíčky. Srbové je vypěstují a taky sami suší, takže my nemusíme převážet těžké náklady plné zbytečné vody.“Jak se meruňky suší mrazem?Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Podobné zboží