Clicky

BF
DE

BrainMax Pure Mléčný kefír, zrna, BIO, 1 g zrna k přípravě domácího mléčného kefíru // * CZ-BIO-001 certifikát

Levně BrainMax Pure Mléčný kefír, zrna, BIO, 1 g zrna k přípravě domácího mléčného kefíru // * CZ-BIO-001 certifikát

BrainMax Pure Mléčný kefír, zrna, BIO, 1 g zrna k přípravě domácího mléčného kefíru // * CZ-BIO-001 certifikát

223 Kč

BrainMax Pure Mléčný kefír, zrna, BIO, 1 g zrna k přípravě domácího mléčného kefíru // * CZ-BIO-001 certifikát je v e-shopu BrainMarket v kategorii léky a doplňky stravy za cenu 223 Kč. Všechny léky a doplňky stravy koupíte online v internetovém obchodě BrainMarket, kde máme další zboží od značky BrainMax Pure.

Značka:BrainMax Pure

Mléčný kefír plný probiotik u vás doma 

Kefír je fermentovaný nápoj, kdy se za pomoci mléčného kvašení vytváří probiotické kultury, prospěšné pro náš trávicí trakt. Nicméně, aby náš trávicí systém mohl čerpat výhodný mléčného kefíru, je velmi důležitá jeho čerstvost. Proto si nyní můžete udělat svůj vlastní kefír a mít tak pod dohledem jak výrobu, tak i skladování, které je nejlepší ve skleněné láhvi bez zbytečného plastu.

mlecny kefir
mlecny kefir priprava

Co je fermentace?

Fermentace je proces, kdy dochází ke kvašení pomocí probiotických kmenů a trošky cukru. Během procesu živé kultury konzumují cukr a vytvářejí organické kyseliny, plyny a alkohol. Tradičně se fermentace používá nejen u mléčných produktů, ale také zeleniny (nakládané zelí, kimchi) a jiných potravin. Fermentací se tvoří probiotické kmeny, které jsou pro člověk nepostradatelné a prospívají nejen našemu střevnímu mikrobiomu, ale díky tomu i posilují imunitní systém. A co použitý cukr? Kefírové krystaly metabolizují cukr jako součást fermentačního procesu. Nemusíte mít tedy obavy, že s konzumací kefíru si naopak škodíte přidáním cukru.

Probiotika a vliv na zdraví

  • Podpoří zdraví střevní výstelky.
  • Optimalizuje střevní mikrobiom.
  • Podpoří lepší trávení.
  • Přispěje k silnější imunitě.
  • Zlepší vstřebávání vitamínů.
  • Prevence střevních onemocnění

Příprava krystalů pro následný kefír

Pro aktivaci kefírových zrn je zapotřebí trošky cukru, který podpoří jejich růst. Můžete použít nerafinovaný třtinový cukr, protože ten je bohatý na minerály nebo zkombinovat cukr v poměru 25 g bílého cukru a 5 g hnědého cukru. Při samotné přípravě kefíru již můžete použít klasický řepný bílý cukr.

Příprava mléčného kefíru

Mléčný kefír se obvykle fermentuje 24 hodin, nicméně pokud ani po jednom dni mléko nezkvasilo, můžete jej nechat až 48 hodin. Pokud se po jednom dni již kefír oddělil od mléka a je na váš vkus příliš kyselý, můžete jej nechávat fermentovat kratší dobu.

BIO certifikace CZ-BIO-001

Náš mléčný kefír má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU.

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!

Složení: Dehydrovaná mléčná kefírová zrna*. *produkt z ekologického zemědělství.

Původ: Bulharsko

Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Skladování: Neotevřený produkt uchovávejte na suchém a chladném místě. Po otevření musí být zrna ihned použita k aktivaci. Obsahuje mléko. Fermentované produkty mohou obsahovat stopy alkoholu a histaminu. V případě těhotenství, kojení, nebo podávání kefíru dětem se poraďte s lékařem.

Hmotnost: 1g

Podobné zboží