Georgia Ramon - Mléčná čokoláda 55% (Kozí mléko) BIO je v e-shopu Čokolandia v kategorii Čokolády za cenu 220 Kč. Všechny Čokolády koupíte online v internetovém obchodě Čokolandia, kde máme další zboží od značky Georgia Ramon.
Kakaové boby pocházejí z Öko Caribe. Georg Bernardini používá toto kakao také pro Dominikánskou republiku 72% BIO tyčinku.
Organické kozí mléko používané k výrobě sušeného kozího mléka je jemné a bohaté na bílkoviny a pochází z Bettinehoeve, NL. Ve sdružení za tímto účelem pracuje asi 45 chovatelů koz.
Chuťové tóny: mléčné a krémové s jemným tónem kozího mléka.
Obsahuje kozí mléko. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů, sezamu a kravského mléka.
O Georgia Ramon
Společnost Georgia Ramon založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmannová v bonnské čtvrti Oberkassel. Kavárna s malou výstavní produkcí vybízela k posezení a ochutnávání.
Poptávka po dobré čokoládě každým rokem rostla. V Německu i na mezinárodní úrovni bylo možné na pultech najít stále více čokolád značky Georgia Ramona.
V roce 2017 byl její úspěch oceněn cenou "Nejlepší mezinárodní nováček" od Academy of Chocolate.
Phillip Butzmann
V listopadu 2020 byla štafeta předána mladší generaci.
Phillip Butzmann byl vyučený cukrář a certifikovaný čokolatiér (ZDS Solingen). Kromě několika stáží u různých výrobců čokolády z bobů vystudoval potravinářskou technologii na Vysoké škole aplikovaných věd v Ostwestfalen-Lippe se specializací na cukrářskou technologii.
Mise
Georgia Ramon je německý výrobce čokolády bean-to-bar. Pro nás čokoláda začíná u bobů. Na rozdíl od velkých výrobců je pro nás důležité, abychom si kakaové boby pražili a mleli sami, aby se plně projevila jejich chuť.
Každý původ má jedinečnou chuť a my vždy hledáme nové příchutě.
K výrobkům
Udržitelnost, fair trade a proti dětské práci
Velkou pozornost věnujeme tomu, odkud a od koho získáváme naše suroviny. Část kakaových bobů nakupujeme přímo od majitelů plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných obchodníků s kakaem.
Kreativita
Základem naší práce jsou klasické chutě. Chceme však vytvářet i nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, hořká čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.