Clicky

BF
DE

Coffeespot Guatemala Huehuetenango Množství: 500 g

Levně Coffeespot Guatemala Huehuetenango Množství: 500 g

Coffeespot Guatemala Huehuetenango Množství: 500 g

329,00 Kč

Coffeespot Guatemala Huehuetenango Množství: 500 g je v e-shopu Nutsman v kategorii Čerstvá káva, kávoviny a náhražky kávy za cenu 329,00 Kč. Všechny Čerstvá káva, kávoviny a náhražky kávy koupíte online v internetovém obchodě Nutsman, kde máme další zboží od značky .

Detailní popis produktu Káva pěstována v oblasti Huehuetenango Highland se odlišuje od typického guatemalského chuťového profilu. Hueguetenango Highland je jedna ze tří vulkanických oblastí v Guatemale, které je uznávána asociací Anacafé. Zrnka této kávy se označují jako SHB (strictly hard beans) a jsou považována zrna špičkové kvality, která jsou pěstována v nadmořské výšce okolo 1500 metrů nad mořem. Chuť sušené broskve, mandle, čokoláda Druh 100% Arabica Stupeň pražení 3 - Středně intenzivní Kyselost Nízká Cupping score 85 Země původu Guatemala káva Metoda zpracování Plně promyté / washed, ruční sběr Nadmořská výška 1400-2000m O kávě Hory Cuchumatanes, které definují topografii Huehuetenango, mají vápencovou půdu s relativně vysokým pH. Káva arabica může růst obecně v široké řadě kyselých půd od kyselých (pH4) až po neutrální (pH7). To je částečně vysvětleno rozpustností dusíku, jedné z nejdůležitějších makronutrientů kávy, která je nejlépe rozpustná v půdách s pH od 4 do 8. Kyselost půdy určuje rozpustnost živin. Musí zůstat dostatečně dlouho rozpustné, aby mohly cestovat až ke kořenům rostlin. To zároveň ovlivňuje rozklad minerální horniny na prvky, které rostliny mohou k růstu využívat. Káva rostoucí v oblasti Huehuetenango je pěstována v nejvyšší nadmořské výšce v zemi. Káva zde může růst až ve výšce 2000 metrů bez poškození mrazem a to díky teplým větrům, které přichází z mexických plání. Kávová sklizeň probíhá od ledna do dubna. Pěstované odrůdy v této oblasti jsou Caturra, Catuai a Bourbon. Tato regionální směs byla vyprodukována různými drobnými zemědělci v oblasti Huehuetenango v severní Guatemale. My spoléháme se na tým společnosti Unex, který pro nás vybírá tu nejlepší kávu z regionu. Členové Unex získávají vzorky od mnoha výrobců v celém regionu a vyhodnocují jejich kvalitu. V závislosti na této kvalitě se dohodnou na ceně. V závislosti na profilu a nabídnutém objemu může káva přejít do kategorie mikrolot, regionální výběr Huehuetenango nebo speciální regionální výběr Sierra Morena. Tato regionální směs Huehuetenango je jemná, se sladkými ovocnými tóny a mírnou kyselostí. Snadno pomůže doplnit směs nebo vás přesvědčí jako jednodruhové espresso vyváženou sladkostí a kulatým tělem. Jak připravit kávu Guatemala Huehuetenango? Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou).   Jak kávu pražíme Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek. Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum. Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné. Nakouknout do pražírny Jak kávu skladovat Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají. Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

Podobné zboží