Dračí ovoce lyofilizované prášek váha 100g je v e-shopu SvětPlodů v kategorii vaření a pečení za cenu 209 Kč. Všechny vaření a pečení koupíte online v internetovém obchodě SvětPlodů, kde máme další zboží od značky Svět plodů.
Dračí ovoce lyofilizované prášekInformace o produktuNajít dračí ovoce v obchodě je docela fuška. Je to ale škoda, protože je plné vitamínů skupiny B a C, minerálních látek, omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. Proto jsme se rozhodli si pořídit dračí ovoce z Asie, a to přímo z Číny. Kvalitou, chutí a vůní odpovídá našim preferencím, také na jeho pěstování nebyly použity žádné chemické látky. Produkt byl vypěstován, posbírán, vysušen mrazem a rozdrcen na prášek. A jelikož se to vše odehrálo na jednom místě, zabránili jsme zvýšení naší uhlíkové stopy, a to nás nesmírně těší.TOP informace o dračím práškuVšechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.Snižuje hladinu kyseliny močové v krvi.Nízkokalorická dužina pročišťuje organismus.Rozdrcené na jemný prášek.Ovocný prášek má výrazný pigment a dá použít jako přírodní barvivo.Poznámka nákupčího„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré.“Jak se dračí ovoce suší mrazem?Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.